Školkohraní v MŠ U Uranie

Všichni fanoušci egyptologie ve věku 2 až 12 let slyšte!

Ve čtvrtek 9. 6. 2022 mezi 15. a 20. hodinou se na vás budou těšit věhlasní čeští egyptologové, kteří pro vás ve spolupráci s MŠ U Uranie připravili egyptologické odpoledne s názvem „Školkohraní v zemi faraonů“.

Pojďte se s námi přenést tři a půl tisíc let zpět v čase do doby, kdy Egyptu vládla královna Hatšepsut.

Čeká vás zábavná hra s 15 rozmanitými stanovišti, kde se dozvíte spoustu informací o životě starých Egypťanů a budete si moci vyzkoušet práci egyptologů. Za vaši pilnou snahu vás odmění samotná královna Hatšepsut, která bude dohlížet na vaše počínání.

Pro zvídavé hlavičky budou připraveny egyptologické minipřednášky, kde si budete s českými egyptology povídat o různých tématech souvisejících se starověkým Egyptem.

Kromě toho si v odpočinkové části zahrady budete moci zahrát staroegyptské hry, vyzkoušet práci archeologa v praxi, projet se na ponících, nechat se nalíčit podle vzoru starých Egypťanů nebo si upéct hada.

Součástí akce bude i bohatá tombola a rozmanité občerstvení.

Jako zlatý hřeb odpoledne jsme pro vás připravili vystoupení dětské punkové kapely Kašpárek v rohlíku, která svou show rozjede po ukončení hry.

Veškeré informace a vstupenky najdete na adrese www.skolkohrani.cz. Ovšem pozor! Počet vstupenek je omezený, abychom se do nádherné zahrady MŠ U Uranie pohodlně vešli.

Úvod > Nástěnka > Školkohraní v MŠ U Uranie